събота, 7 ноември 2015 г.

Горанов: Орязването на придобивките в сектор "Сигурност" не е реформа

министърът на финансите Владислав Горанов
министърът на финансите Владислав Горанов
Реформата е причината, а бюджетът е поводът да се предложи орязването на социалните придобивки в сектор "Сигурност". Това обяви в предаването "Панорама" по БНТ министърът на финансите Владислав Горанов.

Според него дори предложението му не може да се нарече реформа, а заявка, че бюджетът на силовите ведомства е небалансиран и това трябва да се промени.

От думите му се разбра, че правителството няма да направи следващи отстъпки от вече обявените, но това може да се случи през депутатите в Народното събрание между първото и второто четене на проектозакона за бюжета за 2016 г.

Горанов посочи, че повдигането на дебата за финансите в сектор "Сигурност" и полезно за обществото. Допълни, че много години са замитани под килима проблемите в България и ако това не се е правело, нямаше да се стигне до банковата криза и проблемите в отделни бюджетни сектори.

На въпрос дали премиерът е знаел за предложението м, което изкара полицията на протест по улиците, Горанов обясни: "Дали нещо става в държавата без той да носи отговорност за него? Той знае всички актове, които приема правителството. Знае всичко, което се случва в правителството".

добър повод за министрите на вътрешните работи ина отбраната да преценят дали начинът, по който е конструирана системата, е най-добрият.

Източник dnevnik.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар