неделя, 3 март 2013 г.

Задържаха заподозрян за убийството в кв."Подуяне"

Мястото се напълни с роми, които искат саморазправа

 задържали като заподозрян за извършеното тежко престъпление днес в кв. "Подуяне"
След проведени оперативно-издирвателни действия служители на ГДНП са задържали като заподозрян за извършеното тежко престъпление днес в кв. "Подуяне" 50-годишният П.Е., съобщава МВР.


Припомняме, че в 11.40 в Районно управление "Транспортна полиция"-София към ГД "Национална полиция" е получен сигнал от охранител от частна фирма за задържан нарушител на територията на хладилно депо - Подуяне, улица "Майчина слава". Според съобщението, той разбивал едно от помещенията. Към мястото е изпратен екип на Транспортна полиция.

Там, в тревна площ между коловозите, служителите открили тялото на прострелян 16-годишен младеж и втори младеж с прострелни рани по краката. Екип на Бърза помощ е установил смъртта на 16-годишния, на по-младия е оказана медицинска помощ. Той е отведен в болница и е настанен за лечение без опасност за живота.

Убитият Велин Карамфилов-Жабата и неговият съучастник са били с още двама съучастници, съобщи Булфото. Четиримата нахлули с взом в хладилното депо на гара "Подуяне", възнамерявайки да крадат стари релси за скрап. Когато чули изстрели от охраната, две от момчетата избягали в неизвестна посока. Жабата не извадил техния късмет и бил уцелен смъртоносно. Другият съучастник, също 16-годишен е ранен с куршуми в двата си крака.
На място има към стотина роми. Сред тях са и родителите на пострадалите. Повечето от тях искат саморазправа с охранителите. Заради обсадата депото се напълни със спецполицаи, които за всеки случай сложиха каски и са подготвени за ескалиране на напрежението.

Извършен е оглед на местопроизшествието, предприети са необходимите следствени действия, назначени са експертизи. Открити са гилзи от пистолет, биологични следи. От установените охранители, които пазят обекта, са взети натривки. Иззети са дискове от охранителни камери в района на местопроизшествието.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар