събота, 3 ноември 2012 г.

Арестуваха Николай Гицов - Рижко

Арестуваха Николай Гицов - Рижко
Полицията задържа един от най-големите измамници в страната, съобщи Дарик.
41-годишният Николай Гицов, известен с прякорите Кайчо и Рижко (заради червения цвят на косата му), в продължение на годинипричаквал възрастни хора пред клоновете на банки, облечен като банков служител, и ги обирал.

Гицов вече е бил осъждан и е бил в затвора от 2007 до 2010 г. за измами. След като излязъл от затвора, бил неуловим за полицията. Адресната му регистрация е в столичния квартал „Младост", но обикалял квартири на приятели и роднини. Преди ареста за последно е бил засечен в столичния квартал Люлин.
През лятото той основно действал по морето, обясни в началникт на V Районно управление към СДВР комисар Николай Василев.
Рижко имал проработени схеми за възрастните хора, посочии Василев. „Отива при тях, представя се за служител на банката. В единия от случаите е, че са белязани пари, не би трябвало да му се дават на възрастния човек и трябва да ги смени. Заедно с жертвата отиват в първия вход, който е предварително огледан, влизат в него, взима парите, без да употребява насилие, хората му имат доверие, защото го виждат, че е по риза, с бадж, и след като получи парите, излиза през задния вход. След като не се появява 10-15 минути, възрастният човек вече се сеща, че е бил измамен".
Гицов е действал на територията на цялата страна, точни комисарят. Основно лятото по морето, а през останалото време на територията на София. Занимавал се е с измами от двадесетина години", добави комисар Василев.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар