понеделник, 12 ноември 2012 г.

Марковска е отложила клетвата си за конституционен съдия

Марковска е отложила клетвата си за конституционен съдия
Доколкото знам г-жа Венета Марковска е отложила полагането на клетва като конституционен съдия и е сезирала прокуратурата да провери сигналите срещу нея, съобщи в сутрешния блок на БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов. Снощи премиерът Бойко Борисов заяви, че е помолил Марковска да се оттегли, след като е създала такъв огромен шум и да продължи да си бъде съдия.


Цветанов коментира още, че управляващите вероятно е нямало да изпаднат в ситуацията с Марковска, ако са предложили две кандидатури, а не една, но според него в този случай ГЕРБ са щели да получат упреци в политически пристрастия.

Оттук нататък е въпрос на решение на самата Марковска, посочи Цветанов и подчерта, че нито изпълнителната власт, нито оглавяваното от него министерство има отношение по въпроса.

В отговор на въпрос за проверката от страна на МВР по искане на Марковска за автора на сигнала срещу нея, Цветанов посочи, че не е открито нищо, което да бъде оповестявано публично.

По повод разследването на взрива край летище "Бургас" Цветанов обясни, че никога не е поставян краен срок за приключване на разследването, а това, че на някой друг му се искало било друга тема. Президентът Росен Плевнелиев на няколко пъти обвързваше разследването със срокове.

Разследването на терористичен акт не е лесно упражнение, посочи Цветанов. Той обясни, че има информация за групировката и извършителите, но няма безспорни доказателства, които да бъдат оповестени.

В отговор на въпрос дали вклюмчването на Интерпол по случая не е лоша оценка за работата на българските служби Цветанов възкликна: "Ма кой ви каза, че интерпол се е включил в разследването? Интерпол и Европол ни подпомагат със своите експертизи, разследването е изцяло от българска страна.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар