събота, 24 ноември 2012 г.

По Коледа и Нова Година забравяме, че сме бедни

 Коледа и Нова Година
Българите ще похарчат между 2 и 3 млрд. лв. покрай Коледа и Нова година. Според данните на НАП с толкова се увеличава данъчната основа за облагане с ДДС през последния месец на годината, пише в днешния си брой всекидневникът „Телеграф“.


През 2011-та средно на месец в икономиката се въртят 14,3 млрд. лв. През декември обаче сумата скача на 16,5 млрд. лв. Обяснението за разликата от 2,3 милиарда са празничните харчове на граждани и фирми. През миналата година тези разходи са стигнали дори 3,3 милиарда.

С близо месец по-рано започнаха коледните отстъпки тази година. В опит да раздвижат замрялото потребление и да си докарат продажби поне малко над миналогодишните, още в началото на ноември търговците у нас извадиха табелите "намаление" и "промоция" по витрините, продължава темата и „Труд“.

В някои магазини отстъпките вече стигали 70 процента, а стоките на промоция са повече от предишни години. Настроенията сред бизнеса обаче били по-скоро умерени и нямало очаквания хората да харчат повече от миналата година.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар