понеделник, 13 януари 2014 г.

"Зимата ще мине без социални бунтове"

Според експерти предсрочните избори се отлагат за неопределено време

"Зимата ще мине без социални бунтове"
"Отложената революцийка срещу статуквото", коментира "Труд". Ако приемем, че предсрочните избори са една малка революция, очевидно те се отлагат за неопределино време. Просто защото няма революционна ситуация - левите не дават, а десните не искат властта. Център просто няма, пише dnes.bg.


Бойко Борисов заяви, че за ГЕРБ е по-изгодно те да са през 2015 г., но не и за държавата. Меглена Кунева ("Движение България на гражданите") с примирение уточни, че добре би било да са 2 в 1, а само преди месеци краят на май им се струваше неприемливо далечна дата. Радан Кънев (ДСБ) говори за стъпки "оставка" и "избори", но предпазливо не уточнява кога, а призивът "незабавна" заглъхна.

БСП и ДПС превантивно поставиха условие - ако на евроизборите общо спечелят повече от половината - 9 места, нямало смисъл от предсрочни избори. По всичко личи, че революционерите са изпреварили времото си. Неотдавна студентите призоваха с писмо опозицията да се вземе в ръце и да си свърши работата.

"Зимата ще мине без социални бунтове", прогнозира в "Стандарт" политологът Първан Симеонов. Той е скептичен, че ще има особени вълнения, тъй като правителството направи немалко, за да потуши потенциалните огнища на социално напрежение.

Второ,енергийните монополисти и останалите, обявени за "лоши", имат едно наум. Трето, противниците на кабинета ще опитат протести и ескалация на напрежение, но изгледите им за успех не са много големи. Силите, които са способни да инспирират мащабни бунтове в момента, са в лагера на управляващите, или поне не са техни противници.

0 коментара:

Публикуване на коментар