събота, 31 декември 2011 г.

Пътищата са проходими при зимни условия

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, а по високите и усойни места има заледени, обработени и опесъчени участъци. Пътните настилки на автомагистралите „Тракия”, „Хемус”, „Люлин” и „Марица” са мокри.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Радко Димитриево, Лъки, Асеновград, Костинброд и Елин Пелин и до 150 м в област Търговище и районите на Велики Преслав, Долни Богров, Ихтиман и на автомагистрала „Хемус” в района на град Шумен.

Затворени остават проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, а Троянски и Дюлински са затворени за товарни автомобили.

В сила са следните ограничения - забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков и над 20 тона през Айтоски проход; товарните автомобили да са с вериги без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово-Юндола, Велинград-Сърница-Бърдуче и Батак Доспат; забранено е преминаването на товарни автомобили и по пътя Радко Димитриево-Друмево.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар