сряда, 14 декември 2011 г.

Задържаха Куката за палежи на коли в София

Криминално проявен, на 33 години, е задържан от МВР за палеж на коли на територията на София, съобщи пред "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Владислав Николов е познат с прякора си Куката. Той е заподозрян за трите палежа на 10-и срещу 11-и декември като вече му е повдигнато обвинение. В досието си Куката има има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици.

Куката ще отговаря за палежите в квартал „Западен парк”, когато изгоряха Фолксваген „Голф”, Шкода „Октавия” и "Волво", като единствено на последната имаше нанесени по-сериозни щети.

Специално за този случай от МВР уточниха, че начинът на запалване е различен от предходните и се работи по версията, че палежите са дело на имитатори.

„От направените експертизи и оттривки, иззети от него и от дрехите му, е установена лесно запалима течност. Буквално преди минути, му е повдигнато обвинение за опожарените автомобили и е задържан за 72 часа”, уточни комисар Валери Йорданов.

Междувременно Йорданов съобщи, че е получен сигнал за нови пет случая тази вечер. Запалени са коли в Студентски град.

Тази нощ София отново осъмна със запалени автомобили. Три от тях в близост до сградата на полицията, а други два горяха около полунощ в столичния квартал "Люлин".

Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 40 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

Сред версиите на разследващите полицаи са войни за паркоместа, застрахователни измами, както и отделни пиромани.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар