вторник, 11 декември 2012 г.

Разследват министър Караджова за конфликт на интереси

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова
Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е разследвана по сигнал за конфликт на интереси. Подозренията са, че Караджова е работила в полза на фирми при промените в Закона за управление на отпадъците, съобщи бТВ.


Екоорганизации са сезирали Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси още преди три месеца. Те се съмняват, че преди да стане министър, Караджова е била свързана с три дружества, които в последствие усвояват европейски пари по програма "Околна среда".

Самата Нона Караджова определи сигнала като долнопробна клевета.

"През целия си живот съм работила в държавни институции, а в периода, в който съм била извън тях, съм работила в лично мое дружество, което няма нищо общо с цялата тая история. Долнопробни клевети, хора със засегнати интереси... Самата Комисия за конфликт на интереси може да провери в Търговския регистър, в НОИ, кой ми е плащал през живота и да не занимават хората с глупости", коментира екоминистърът.

Комисията ще излезе с решение след Нова година, тъй като касае голям обем от документи. Проверяват се всички доказателства по преписката, уточнява БГНЕС.

В комисията е постъпил и втори сигнал срещу бившия енергиен министър Трайчо Трайков. Той обясни, че няма информация за естеството на сигнала и не е викан да дава обяснения.

Източник actualno.com

0 коментара:

Публикуване на коментар