Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от АПИ.
Температурите са в интервала от -7 С° до 11С°.
Времето над страната е предимно ясно,на места с разкъсана облачност.
Слаб вятър духа в областите Варна, района на Владая и Златната рибка, Леденика
Пътните настилки: преобладаващо сухи, на места мокри, заснежени, заледени, почистени и обработени.
Намалена видимост поради мъгла:
- до 50м. - в районите на Средец, района на Северна дъга, Костинброд.
- до 100 м - в районите на: Бургас, Свиленград
- до 150 м - в районите на: Кюстендил, Пловдив, Севлиево
- Състояние на автомагистралите:
- AМ „Тракия": Пътната настилка суха, на места мокра.
- АМ „Хемус": Пътна настилка суха, на места мокра.
- АМ „Марица": Пътна настилка суха, на места мокра.
- АМ „Люлин": Пътна настилка суха, на места мокра.
Състояние на проходите:
- „Златишки" - затворен за всички МПС;
- „Върбишки"- затворен за всички МПС;
- „Троянски" - затворен за всички МПС;
- „Айтоски" - отворен за всички МПС;
- „Ришки" - отворен за всички МПС;
- „Рожен" - отворен за всички МПС;
- „Републиката"- отворен за всички МПС;
- „Котленски"- отворен за всички МПС;
- „Превала", „Пампорово", „Рожен", „Печинско" - отворени за всички МПС;
- „Предела" - отворен за всички МПС;
- „Твърдишки" - забранено движението на товарни МПС над 10т.;
- „Дюлински"-затворен за движение на товарни МПС над 10т..Обходен маршрут: път I-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг";
- „Вратник" - забранено е движението на МПС над 3,5 т. а за МПС до 3,5 т. - задължително с вериги;
- „Шипка" - забранено е движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2013 г.;
- „Петрохан" - забранено е движението на МПС над 10 т.;
Съгласно заповед №РД-11-1616/19.12.2012г. се спира движението на превозни средства с тегло над 10 тона по Републиканската пътна мрежа на територията на цялата страна за:
28.12.2012г. - петък от 16 часа до 22 часа
01.01.2013г. - вторник от 12 часа до 22 часа
Източник news.bg
четвъртък, 27 декември 2012 г.
Пътищата са проходими при зимни условия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар