събота, 29 септември 2012 г.

Борисов дава урок по ораторство на Свилен Нейков

Борисов дава урок по ораторство на Свилен Нейков
Премиерът Бойко Борисов дава урок по реторика на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков по време на правителственото заседание в сряда.


Нейков представя проект за изграждане на антидопингова лаборатория, за която са необходими допълнителни средства от бюджета. Те ще се използват за лабораторно оборудване и обзавеждане на обектите „Антидопингов център“ и „Център за контрол и управление на спортната подготовка“.

Министърът представя плана за действие: провеждане на обществени поръчки, сключване на договори за доставка, сертифициране на лабораторията и обяснява какво точно ще се закупи с 310 900 лв., които Министерският съвет трябва да отпусне.

Министър-председателят обаче явно не остава доволен от презентацията.

"В края на краищата колегите не са длъжни да чуват тези детайли, просто трябваше да им кажеш следното: България не е имало допинг лаборатория от доста години. Високото спортно майсторство, знаете, че се нуждае от такава. До момента ние сме дали 8 милиона и 600 хиляди лева. Това са последните 300 хиляди лева, които се дават за оборудване", обяснява Борисов.

Като цяло премиерът обаче е доволен от изграждането на лабораторията и от действията на Нейков.

(Така, че действайте и ни докладвай следващия път кога и как ще започне да функционира, така че да е призната и в Европа, това ми е по-важно, дава наставления той.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар