вторник, 26 ноември 2013 г.

Първи сняг! 193 снегорина на бойна нога в София

Температури под нулата и виелици предстоят следващите часове

Температури под нулата и виелици предстоят следващите часове
Първият сняг в столицата вече е факт. Температури под нулата и виелици предстоят през следващите часове, съобщиха синоптиците от БАН.

Снежната покривка на места в София вече е около 5 сантиметра.


Кметът Йорданка Фандъкова обясни пред bTV, че първата обработка на пътищата е започнала в 2:00 часа сутринта, когато са били обработени всички трасета на масовия градски транспорт и спирките.

"Техниката е на терен. Движението все пак е при зимни условия – шофьорите да преценят и състоянието на автомобилите си", препоръча тя.

По думите й, на територията на София работят 11 пътноподдържащи фирми, от миналата година работи и GPS система, която ги следи в реално време. При недобре свършена работа фирмите търпят санкции, увери кметът.

193 снегорина и 19 млн. лв. ще се борят със снега и леда в София. Бюджетът за снегопочистване на страната пък е 60 млн. лв.

От Агенция "Пътна инфраструктура"препоръчват на шофьорите да тръгват на път с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост.

От агенцията призовават за повишено внимание на пътя и напомнят, че блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимата, затруднява достъпа на почистващата техника и пречи и застрашава останалите участници в движението.

Информация за пътната обстановка може да се получи от интернет страницата на Агенция Пътна инфраструктура и на денонощния телефон - 0700 130 20.


Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар