петък, 15 ноември 2013 г.

Срещу парична гаранция от 25 000 лв пуснаха Христо Бисеров

Наложена им е забрана да напускат страната

Христо Бисеров и Ивайло Главинков вече са официални клиенти на прокуратурата
Христо Бисеров и Ивайло Главинков вече са официални клиенти на прокуратурата, след като двамата получиха обвинение и бяха пуснати на свобода, но срещу парична гаранция.

Бившият зам.-председател на парламента бе пуснат под парична гаранция от 25 000 лева, същите пари поиска обвинението, за да пусне и доведения му син.


Наложена им е обаче забрана да напускат пределите на страната.

От Софийската градска прокуратура обявиха, че Бисеров е обвинен за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е премълчал истината за наличието на сметки в банка в Швейцария, което се явява престъпление по чл. 313, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Бившата дясна ръка на Ахмед Доган е обвинен и за това, че в периода 13. 12. 2012 - 21. 02. 2013, в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Доведеният му син Главинков пък е обвинен, че за същия период е придобил по банковата си сметка (314 529 долара и 117 192 евро), за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.

От прокуратураята допълват, че с оглед така повдигнатите обвинения е уведомена Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Бившият заместник-председател на парламента и доведеният му син може да обжалват мярката си пред съда.

Днес, след над два часа разпити в Столичното следствие, Христо Бисеров си тръгна безмълвно, така както и пристигна в 11 ч. тази сутрин.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар