събота, 17 април 2010 г.

Спасението на Борисов е нов кабинет с Костов!

Така смята бившият синдикалист проф. Кръстьо Петков

Догодина, освен местни и президентски избори, вероятно ще трябва да правим и парламентарни, заявява проф. Кръстьо Петков, лидер на ОБТ в интервю за в. "Труд".
"Доскоро смятах, че са не само невъзможни, но и вредни", казва Петков.
"Но тези дни не друг, а самият премиер отново заплаши с предсрочни избори. Ако Борисов не отиде към втори кабинет, икономическата ситуация и социалното недоволство ще го принудят да се изправи пред предсрочни избори.
И дано да е по-решителен от Станишев, който трябваше да направи същото 2007 г., когато станахме член на ЕС, но се уплаши. Имам предвид правителство на мнозинството. Такова може да се направи или с “Атака”, което в международен план не е добре за ГЕРБ, или да се мине към коалиране с Костов. Това е логичният вариант - може да не се харесва на много хора, в това число и на мен, но е спасителен за Борисов", казва Петков.
Според него бидейки във властта като сенчест съюзник, той предлага алтернатива. Костов по думите му дава реалистична оценка на финансовата ситуация в България.
"Костов е наясно с истинското състояние на бюджета, знае, че Дянков не дава точните цифри - както скри и забави данните за провала в приходната част през януари и февруари, така го прави и през март.
Като макроикономист и финансист Костов превъзхожда целия икономически екип на Борисов - всички взети заедно! И вече постави Борисов в поза партер. Това е истината - на 10-ия месец от своето възкачване на престола Борисов е в състояние партер!", твърди още лидерът на ОБТ.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар