сряда, 21 април 2010 г.

В ДПС недоволни: Проверките в общините са политически пристрастни

Само в Кърджали в момента текат 108 проверки, жалва се кметът Хасан Азис

Лютви Местан и Хасан Азис. Снимка: БГНЕС

“Категорично сме против политическата пристрастност и откровена тенденциозност, с която се проверяват общини, управлявани от кметове на ДПС”, заяви заместник - председателят на ДПС Лютви Местан след заседание на Централното оперативно бюро на партията.
От 626 проверки, извършвани в общини на ДПС, 550 се правят от представителите на изпълнителната власт, а не на съдебната. Така например от месец септември 2009 г. в Кърджали текат 108 проверки на обществени поръчки, съобщи от своя страна кметът на Кърджали Хасан Азис.
По думите му в момента в Кърджали текат 108 проверки, повечето от които на обществени поръчки, като някои от тях са проверявани по няколко пъти от едни и същи органи.
“Ние казваме “да” на проверките, защото има необходимост от противодействие на корупцията и престъпността. Ние не се смятаме за престъпници и корумпирани и сме съгласни да бъдем проверявани.
Категорично обаче казваме “не” на политическата пристрастност и тенденциозни проверки”, изясни идеята на движението Лютви Местан.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар