четвъртък, 8 април 2010 г.

Процесът срещу Маргините: Ще има втори разпит на анонимен свидетел

Анонимният свидетел по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, ще бъде разпитан за втори път на следващото съдебно заседание по искане на защитата

Анонимният свидетел по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, ще бъде разпитан за втори път на следващото съдебно заседание по искане на защитата.
За 14 април прокуратурата ще трябва да осигури довеждането му. Дотогава адвокатите трябва да са подготвили въпросите си.
Страните по делото днес гледаха видеозапис, направен при следствен експеримент с един от основните свидетели на прокуратурата - Велин Добрев. Той показва няколко места, където са били следени мишените.
Според обвинението братята Маринови и още няколко души са свързани с подготовка на три убийства - на ген. Любен Гоцев и на вече покойните Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов.
Съдът уважи и друго искане на защитника на Красимир Маринов - адвокат Трендафил Трендафилов да бъдат представени справки от Комисията за финансов надзор, Агенцията по вписванията и Агенция "Митници".
От Комисията за финансов надзор се иска справка за разпределението на премийния и пазарен дял на застрахователните компании за 2004-2005 г.
От Агенцията по вписванията се иска да изясни кои са съдружните в "Бул инс" от нейното създаване до момента. Освен това се иска и справка от нея дали има регистрирана съвместна фирма на убития Иван Тодоров-Доктора и подсъдимия Николай Маринов.
Софийският градски съд (СГС) уважи и искането на адвокат Трендафилов за справка от митническата служба осъществяван ли е внос, износ и транзит на цигари за периода 2003-2005 г. от някоя от 11-те фирми на Красимир Маринов, посочени в обстоятелствената част на обвинителния акт, както и от фирмите на Иван Тодоров-Доктора.
Съдът не уважи друго искане на адвоката - разпит на поемните лица по време на следствен експеримент, извършен на 28 октомври 2005 г.
Не бе уважено и искането за разпит на поемните лица, участвали в претърсването на дома на подсъдимия Бисер Илиев. Съдът не допусна и изискване на справка от Националната следствена служба колко пъти Бисер Илиев е напускал сградата на следствието в периода септември-декември 2005 г.
Съдът мотивира отказа си с обстоятелството, че в материалите по делото има информация за тези извеждания.
Съдът редуцира въпросите към назначената в края на март съдебно-техническа експертиза, която бе възложена на Техническия университет в София.
На 14 и 15 април от 9.30 ч., когато ще бъде разпитван анонимният свидетел, се очаква да бъдат разпитани и неявилите се днес трима свидетели.
Съдът насрочи и други дати за заседания по делото - три през май и четири през юни

Източник vesti.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар