неделя, 4 април 2010 г.

Роман Василев се извини за репликите си при ареста на Цонев

СГС решава мярката на бившия военен министър

Снимка: Булфото

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев ще бъде наказан дисциплинарно за поведението си по време на ареста на бившия военен министър Николай Цонев, съобщи БНТ.
Василев заяви, че в първия работен ден след празниците ще си направи отвод по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, действащия съдия от софийски градски съд Петър Сантиров и бившия главен секретар на МФ Тенчо Попов.
Прокурорът се извини за реакцията си. "Искрено съжалявам за неуместната реакция, независимо от фактите и обстоятелствата няма оправдание", каза Василев.
При ареста на Цонев прокурорът заявяви в прав текст: “За мен ти си абсолютен престъпник и като всеки престъпник на колене”.
Той не е отговорил на въпроса дали разпространението на видеото от МВР е било съгласувано с прокуратурата. "Ръководството на прокуратурата реагира много остро, очаквам след празниците да бъда наказан. Работата ми по делото е неуместна при тези обстоятелства", каза още Василев.
Днес Софийският градски съд гледа делото за мярката на тримата задържани, обвинени в опит за подкуп. Пред съда държавното обвинение се представлява от дежурния по график прокурор Сашо Тотев, а не от Роман Василев.
Адвокатът на бившия военен министър Николай Цонев Васил Василев ще сезира ВСС и главния прокурор за поведението на заместник градския прокурор на София Роман Василев при задържането на клиента му.
По думите на адвоката е естествено Роман Василев да си направи отвод като наблюдаващ прокурор по делото. Във връзка с извинението на Василев адвокатът каза: „Единственото, което можем да кажем за извинението му е, че сме го чули, но то няма да ни спре да продължим да защитаваме правата на клиентите си”.
Адвокатът каза още, че приложените СРС-та по делото не би трябвало да се ползват за засекретяването му, тъй като „игри и закачки не може да са държавна тайна”.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар