неделя, 21 октомври 2012 г.

Цените на такситата в София поскъпват с 20%

Цените на такситата в София поскъпват с 20%
Средно с 20% поскъпват таксиметровите превози в София през ноември, съобщи БНТ. Това е първото сериозно поскъпване от 2007 година.


На километър такситата ще взимат по около 75 стотинки през деня и 90 през нощта.

Освен цената за пробег, с около една пета ще поскъпне и таксата за повикване и престой. От таксиметровия бранш отхвърлят очакваните критики за картелно споразумение помежду им. Те разкриха, че винаги увеличават тарифите след като най-големият играч в бранша се реши.

"Идва момент, в който цените не могат да останат същите, просто таксиметровите шофьорите не могат да изкарат лизинга, не могат да изкарат за вкъщи, за поддръжка на автомобила и за данъци, коментира Eмил Игнатов, съпредседател на СНЦ „Съюз такси".

От другата организация в бранша, в която са повечето от малките фирми, също заявиха, че увеличават цените, въпреки че доскоро отказваха.

"Дължината на пълния среден курс в град София след пускането на последната отсечка от метрото се съкрати и падна така, че особена разлика в крайната цена за клиентите няма да има", посочи Ромео Цанков - член на Национална федерация на таксиметровите водачи.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар