четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Полицейска операция "Каргото" разби поредната криминална група

Полицейска операция "Каргото" разби поредната криминална група
Организирана престъпна група за данъчни измами, ощетила държавата с близо 3 милиона лева, бе разбита при специализирана полицейска операция "Каргото", която бе реализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от МВР.


Според разследващите става дума за изградена схема с участието на “липсващи търговци”, “буфери” и “брокери”, с помощта на които са избягвани плащания на данъчни задължения.

В хода на разследването антимафиотите достигнали до тримата основни играчи в престъпната схема - И.Ш. на 53 години, криминално проявен, Ю.Г. на 32 години и Г.Ц. на 41 години, също с криминално минало.

Те работели по добре известния вече механизъм – представлявали дружества, регистрирани на лица с нисък социален и икономически статус.

С участието на “липсващи търговци”, “буфери” и “брокери”, вписване на неверни данни в подадените декларации и приспадане на данъчен кредит, те избягвали плащането на данъчни задължения.

В схемата били ангажирани и още 8 „сътрудници“, повечето от тях също криминално проявени.

Всички те са задържани при съвместни действия на служителите на ГДБОП и представители на НАП, проведени под надзора на Специализираната прокуратура.

Извършени са претърсвания на 16 адреса в столицата – офиси и жилища, както и на три леки автомобила.

Иззети са голямо количество счетоводни документи, компютърни конфигурации, печати, мобилни телефони, СИМ карти и други веществени доказателства.

На петима от задържаните са повдигнати обвинения. Мярката им за задържане е удължена на 72 часа.

Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар