неделя, 21 октомври 2012 г.

Станишев: Коалиция БСП-ГЕРБ означава "да спасяваме с ГЕРБ страната от ГЕРБ"

Станишев: Коалиция БСП-ГЕРБ означава "да спасяваме с ГЕРБ страната от ГЕРБ"
Призовавам всички партии да кажат ясно дали са готови да правят коалиция с ГЕРБ. Този апел отправи в Русе председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.


"Всяка партия, която иска доверие от хората, да каже: "Аз искам доверието във вас, защото ще правя първо, второ и трето, и четвърто - ще правя коалиция с ГЕРБ. Това е най-важният политически въпрос в България. Хората трябва да знаят кой какво ще прави след изборите. Да го кажат ясно, а не да шикалкавят", заяви Станишев.

Той беше категоричен, че докато е лидер на БСП, не може да има коалиция с ГЕРБ.

„Няма как с тях да бъдем заедно, защото това означава да станем част от това статукво, част от тази политика, която срина малкия и среден бизнес. Нямаме пазарна икономика, защото нямаме конкуренция. Всичко се решава горе и ако не си от ГЕРБ, ако не им правиш услуги, ако не им отделяш, ти пращат НАП, Икономическа полиция и прочие. Това демокрация ли е?", запита соцлидерът.

По думите му подобна коалиция би означавала „да спасяваме с ГЕРБ страната от ГЕРБ".

"Бойко Борисов не е от калибъра на ПЕС, това е все едно куче и слон, сравнете вие мащабите", каза още Станишев.

В крайдунавския град Станишев е по повод честването на 100 години от създаването на Младежкото социалистическо движение в България. Той участва във форум на тема "Младежка безработица".

Станишев обясни, че има три ясни стълба от политиката за младежта, които БСП ще отстоява. Първият е образование, което да е основа за бъдеща конкурентоспособност, политиката за заетост за младите хора и политика за младите семейства.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар