събота, 20 октомври 2012 г.

Прогноза за времето днес

Прогноза за времето днес
Днес над Западна и Централна България времето ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места в низините видимостта ще бъде намалена. Над Източна България облачността ще се увеличи и там на отделни места слабо ще превали. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция "Фокус".


Ще духа слаб, в източните райони до умерен, а по морския бряг временно и силен вятър от север-североизток. Максимални температури между 18° и 23°, в крайните югозападни райони до 25°-26°; в София около 21°.

Над Черноморието още преди обяд облачността ще се увеличи и в следобедните часове на места ще превали. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максимални температури 17°-19°. Температура на морската вода е 17°-21°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.
Над планините времето ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над масивите от Източна България. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври и през деня ще се задържи без съществена промяна.

Източник dnes.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар